CJG Capelle aan den IJssel

Jeugdarts

 

Jeugdarts

Capelle aan den IJssel

24 – 36 uur

 

Ben jij een bevlogen, enthousiaste jeugdarts die preventieve zorg wilt bieden aan kinderen van 0-18 jaar? Lees dan verder.

Over ons

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Capelle aan den IJssel zijn alle jeugdigen, ouders, verzorgers én professionals welkom met alle vragen rondom opgroeien en opvoeden. Het CJG bestaat sinds 2015 en verricht activiteiten op het gebied van jeugdgezondheidszorg en jeugdhulp (inclusief jeugd-GGZ) aan kinderen van -9 maanden tot 18 jaar. In opdracht van gemeente Capelle aan den IJssel biedt het CJG op preventie gerichte gezondheidszorg en ondersteuning aan gezinnen. Daarnaast is het CJG toegangspoort voor niet vrij toegankelijke vormen van jeugdhulp en jeugdbescherming/jeugdreclassering. De professional van het CJG ondersteunt de ouders/verzorgers, de jongere en andere professionals met passende informatie, advies en hulp. Dichtbij en om de hoek, zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig.

Professionals van jeugdhulp en jeugdgezondheidszorg werken samen onder één dak in vier wijkgerichte CJG-teams.

Jouw functie

Als jeugdarts voer je het Basispakket JGZ uit op basis van het Landelijk Professioneel Kader met op maat, oplossingsgericht en pluis – niet pluis werken als uitgangspunt. Je werkt binnen het CJG-team samen met de jeugdverpleegkundige, de assistente en de jeugd & gezinscoach.    

Je bent ondersteunend, adviserend en consulterend richting de organisatie, medewerkers, jongeren/ kinderen en/ of het gezin/ systeem met betrekking tot het eigen expertisegebied. Je levert vanuit je deskundigheid een bijdrage aan het (voor)onderzoek en voert de behandeling uit bij jongeren/ kinderen. Tevens wijs je overige hulpverleners op de medische aspecten van het plan van aanpak en kan een bijdrage worden geleverd aan het (doen) opstellen van beleid en protocollen.

 

Jouw taken

 • Voert individuele en groepsgerichte gezondheidsonderzoeken uit, preventief en op indicatie. Inschatten van de behoefte aan zorg en vroegtijdig signaleren van eventuele problemen dan wel risico’s. Denkt mee, geeft passend advies en verwijst zo nodig door.
 • Werkt op maat, oplossings- en vraaggericht en in dialoog met de klant en stemt het zorgaanbod af op de vraag. Zo versterkt de eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van het gezin of de jongere
 • Binnen de CJG-locatie wordt een spilfunctie vervult in een multidisciplinair team van jeugdverpleegkundigen, doktersassistentes, jeugd & gezinscoaches. Coördineert behandel- en begeleidingsplannen en adviseert collega’s en betrokkenen over de uitvoering hiervan.
 • Voert het Rijksvaccinatieprogramma uit.
 • Ontwikkelt en onderhoudt een breed relatienetwerk met medici, de GGZ, het onderwijs en de (jeugd)hulpverlening en benut kansen voor samenwerking.

Jouw profiel

 • Afgeronde opleiding tot basisarts, bij voorkeur aangevuld met de opleiding arts M&G, profiel Jeugdarts (of de bereidheid om deze opleiding te volgen);
 • Registratie Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG) aangevuld met de applicatiecursus consultatiebureauarts of met de introductiecursus JGZ 0-19 jaar (ervaring in de JGZ 0-4 is daarbij een pre).
 • Heeft ervaring als consultatiebureau- of jeugdarts of in iedere geval aantoonbare affiniteit met de preventieve jeugdgezondheidszorg.
 • Kennis van omliggende (specialistische) vakgebieden.
 • Communiceert op een open en stimulerende wijze en creëert hiermee een langdurige vertrouwensrelatie met ouders/verzorgers en kinderen.
 • Kan een boodschap helder overbrengen, draagvlak creëren voor adviezen en klanten motiveren.
 • Kennis van ontwikkelingen en vaardigheden binnen het eigen vakgebied op een zodanige wijze dat daarmee wordt voldaan aan de eisen gesteld door de beroepsvereniging.
 • Heeft een integere, professionele houding en kan efficiënt en effectief samenwerken binnen een team.
 • Draagt bij aan de verdere ontwikkeling van CJG Capelle aan den IJssel en je werkveld.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een werkomgeving waarin je gezond en met plezier kunt werken. We zijn een groeiende, innovatiegerichte en klantgerichte organisatie met bevlogen medewerkers, hebben samenwerking  hoog in het vaandel staan en kennen een open cultuur waarin collega’s graag voor elkaar klaar staan.

 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal 12 maximaal € 5.900,99 bruto per maand bij 36 uur per week (of in aanloopschaal 11 vanwege kennis en ervaring);
 • Je salaris wordt aangevuld met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een afwisselende functie in een dynamische organisatie met aantrekkelijke voorzieningen zoals wekelijks vers fruit, een fietsproject, vitaliteitsaanbod met een bedrijfsfitnessregeling
 • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door het volgen van opleidingen en trainingen waarbij ook ruimte is voor vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt hiervoor jaarlijks een persoonlijk scholingsbudget;
 • Werkplezier en een organisatie die zich blijft ontwikkelen en lerend is.

Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek! Neem voor meer informatie contact op met Anita Menting, Jeugdarts, 010-2423200.
Reageren op deze vacature kan tot en met 5 oktober a.s.. Stuur dan jouw sollicitatiebrief en CV via de solliciteren-button. 

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

589669896

Sluitingsdatum:

05-10-2022

Startdatum:

01-12-2022

Kantooradres:

De linie 8 2905 AX Capelle a/d ijssel